Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Un institut european de dezvoltare farmaceutică academică

Autor: Inactive user |
Actualizat la: 11/05/2021 |
Număr de vizualizări: 644

Constatăm că, odată cu criza provocată de coronavirus, vaccinurile sunt dezvoltate și testate destul de rapid.
Dar nu sunt cei care au făcut munca care beneficiază de recompensă.
Cercetătorii sunt bine plătiți, dar loviturile ajung la acționari.

Motivul pentru care acest lucru se întâmplă este evident: Finanțarea academică europeană pentru cercetarea farmaceutică nu merge bine:
Cercetătorii au, de obicei, contracte temporare bazate pe proiecte, cu salarii mici sau moderate. Astfel, aceștia pot fi ușor îndepărtați de investitori doar prin promisiunea unei traiectorii stabile.

În cele din urmă, pierdem cu toții în acest sens: Contribuabilii europeni plătesc mult prea mult pentru vaccinare, iar banii nu ajung la cercetător, ci la acționari.

Acest lucru ar trebui să se schimbe prin înființarea unui institut european de cercetare farmaceutică, în cadrul căruia cercetătorii din domeniul farmaceutic să beneficieze de o remunerație decentă și de un traseu de îngrijire. Astfel încât să nu intre în contact cu industria.
Nu este
vorba doar despre coronavaccine, ci și despre tratamentul cancerului și tratamentul bolilor rare, unde prețul este stabilit pe piață: ce rezultate sunt dispuși să plătească pentru a obține tratamentul pacienților.

1
Vot

Scrieți un comentariu

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Comentarii

Inactive user | 11/05/2021

Am votat, de asemenea, ca vaccinurile și medicamentele dezvoltate, studiate și livrate să fie înregistrate în domeniul public, fără brevete.

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Suntem de acord cu 100 %.

Inactive user | 17/05/2021

Există o nevoie urgentă de a majora finanțarea publică. Aceasta nu este doar pandemia de coronavirus. În acest caz sunt luate în considerare numai bacteriile rezistente la antibiotice, unde ar fi nevoie urgentă de mai multe cercetări.

Aș pune problema unei finanțări mai bune a cercetării, dar nu și problema brevetelor. Pe lângă finanțarea de stat și institutele atât de necesare, există și activități de cercetare în sectorul privat. Unde ar trebui încurajate în continuare întreprinderile private să desfășoare activități de cercetare în cazul în care nu ar mai exista brevete?

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Opinia mea personală este că cercetarea în domeniul vaccinurilor pandemice trebuie naționalizată cu profituri zero. Sau cel puțin cu profituri minime. Această foamete și lăudată de marile companii farmaceutice pentru profituri de miliarde a condus la utilizarea abuzivă a Legii privind autorizarea utilizării în regim de urgență. Suntem martorii unor medicamente repurgate care s-au dovedit de mai multe ori pentru a împiedica replicarea virusului să fie suprimat, eliminat, cenzurat și să nu fie oferit oamenilor, deoarece companiile de vaccinuri își vor pierde autorizația de utilizare în regim de urgență. Oamenii sunt lăsați să sufere sau să moară pur și simplu pentru a mulge fereastra de vânzare pe care UE o oferă vaccinuri pentru trialuri clinice. Cu atât mai puțin practica lipsită de etică de utilizare a tehnologiei ARN asupra maselor de persoane care nu au mai fost niciodată testate pe oameni. În țara mea, Cipru, Cipru, cel mai mare număr de persoane nu sunt nici măcar informate cu privire la natura trialului clinic al vaccinului sau cu privire la schema UE de compensare COVAX pentru daunele cauzate de vaccin. Acesta este un moment îngrozitor în istoria UE, care nu trebuie niciodată să se repete din nou.

Inactive user | 24/06/2021

Nu este necesar să se naționalizeze și să se impună profituri zero, este suficient să se elimine brevetele pentru a crea concurență, astfel încât micile companii farmaceutice să poată produce medicamente la nivel local fără restricțiile și obligațiile față de marile farmacii corporatiste.

Nu este necesar să naționalizăm, dar putem sprijini o instituție publică la nivelul Uniunii Europene pentru dezvoltarea și producerea de vaccinuri, cu bani publici. Nu trebuie să eliminăm întreprinderile existente — nu numai că este prea radicală și externă, nu este deloc benefică pentru nimeni, nici măcar pentru consumatori.

Declarație de declinare a responsabilității: Opiniile exprimate pe Forumul ICE reflectă doar punctul de vedere al autorilor lor și în niciun caz nu pot fi considerate ca reflectând poziția Comisiei Europene sau a Uniunii Europene.