Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Declarație privind accesibilitatea

Această declarație se aplică conținutului publicat pe domeniul https://citizens-initiative-forum.europa.eu.

Nu se aplică altor conținuturi sau site-uri publicate pe subdomeniile sale. Aceste site-uri și conținutul lor vor avea propria declarație specifică privind accesibilitatea.

Acest site este gestionat de Secretariatul General. El este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este astfel respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) - versiunea 2.1.

Conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.

Site-ul a fost testat ultima dată pe 14.11.2023.

Întocmirea declarației

Această declarație a fost revizuită pe 22.11.2023.

Ea se bazează pe o verificare de bază a unui eșantion reprezentativ de pagini web efectuată de către un expert în materie de accesibilitate, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Observații

Spuneți-ne ce credeți despre accesibilitatea site-ului Forumului Inițiativei cetățenești europene. Vă rugăm să ne semnalați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

Încercăm să răspundem la observații în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii lor de către departamentul responsabil al Comisiei.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul oficial al Forumului Inițiativei cetățenești europene este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele tehnologii asistive standard cel mai des utilizate:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Google Chrome și Apple Safari;
 • în combinație cu cele mai recente versiuni ale JAWS, NVDA, VoiceOver și TalkBack.

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului oficial al Forumului Inițiativei cetățenești europene se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului oficial al Forumului Inițiativei cetățenești europene, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului oficial al Forumului Inițiativei cetățenești europene:

 1. Subiectul paginii nu are descriere
 2. Lipsește valoarea atributului „lang”
 3. Unele pagini au contrast slab de culori
 4. Unele elemente ale titlurilor de rubrici nu sunt utilizate în mod consecvent
 5. Unele imagini nu au descrieri de text alternativ
 6. O funcționalitate nu este accesibilă dacă se folosește doar tastatura
 7. Lipsesc unele descrieri audio
 8. Unele elemente de conținut nu sunt separate în subsecțiuni prin repere 
 9. Unele etichete nu sunt corect conectate cu câmpurile corespunzătoare din formulare
 10. Există unele inconsecvențe în ordinea logică a focalizării pentru anumite elemente
Declarație de declinare a responsabilității: Opiniile exprimate pe Forumul ICE reflectă doar punctul de vedere al autorilor lor și în niciun caz nu pot fi considerate ca reflectând poziția Comisiei Europene sau a Uniunii Europene.