Siirry pääsisältöön
EU:n kansalaisaloitefoorumi

Saavutettavuusseloste

Tämä seloste koskee sisältöä, joka on julkaistu verkkotunnuksella https://citizens-initiative-forum.europa.eu.

Tämä seloste ei koske muita sen aliverkkotunnuksella julkaistuja verkkosivustoja tai niiden sisältöä. Kullakin verkkosivustolla ja sen sisällöllä on oma saavutettavuusselosteensa.

Tätä verkkosivustoa hallinnoi Euroopan komission pääsihteeristö. Sivusto on suunniteltu siten, että mahdollisimman monella olisi tasavertaiset mahdollisuudet käyttää sitä toimintarajoitteista huolimatta.

Tavoitteena on, että käyttäjät voivat

 • suurentaa 200 %:iin ilman ongelmia
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa pelkkää näppäimistöä käyttäen
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa nykyaikaisella ruudunlukijalla ja puheentunnistusohjelmistolla (tietokoneella tai puhelimella).

Sivusto on suunniteltu siten, että se täyttää verkkosivustojen ja mobiilisovellusten teknisen standardin EN 301 549 V3.2.1 vaatimukset. Sivustolla noudatetaan tarkasti verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) tason AA kriteereitä.

Saavutettavuuden nykytila

Tämä verkkosivusto täyttää teknisen standardin EN 301 549 v.3.2.1 ja verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Lisätietoja aiheesta on kohdassa Ei-saavutettava sisältö.

Verkkosivuston saavutettavuutta testattiin viimeksi 14.11.2023.

Tämän saavutettavuusselosteen laadinta

Tämä seloste on laadittu 22.11.2023.

Seloste perustuu saavutettavuusasiantuntijan tekemään yleiseen tarkastukseen, jossa on käytetty sekä manuaalista että automatisoitua testausta. Arviossa on mukana edustava otos verkkosivuja.

Palaute

Voit antaa palautetta EU:n kansalaisaloitefoorumin verkkosivuston saavutettavuudesta. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa, ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään:

Pyrimme vastaamaan palautteeseen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun asiasta vastaava komission yksikkö on vastaanottanut viestin.

Yhteensopivuus selainten ja avustavan teknologian kanssa

EU:n kansalaisaloitefoorumin verkkosivusto on suunniteltu siten, että se on yhteensopiva seuraavien yleisimpien avustavien teknologioiden kanssa:

 • Google Chrome- ja Apple Safari -selainten viimeisin versio
 • yhdessä JAWS:n, NVDA:n, VoiceOverin ja TalkBackin uusimpien versioiden kanssa.

Tekniset eritelmät

EU:n kansalaisaloitefoorumin verkkosivuston saavutettavuus perustuu seuraaviin teknisiin ominaisuuksiin, joiden avulla voidaan hyödyntää verkkoselaimen ja tietokoneelle mahdollisesti asennettujen avustavien teknologioiden tai lisäosien yhdistelmää:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript.

Ei-saavutettava sisältö

Vaikka EU:n kansalaisaloitefoorumin verkkosivuston saavutettavuus on pyritty kaikin keinoin varmistamaan, sen saavutettavuudessa on havaittu joitakin puutteita, joita korjataan parhaillaan. Seuraavassa on kuvaus havaituista puutteista ja mahdollisista parannuksista. Ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään, jos havaitset jonkin saavutettavuusongelman, jota ei ole seuraavassa luettelossa.

EU:n kansalaisaloitefoorumin verkkosivuston tiedossa olevat puutteet:

 1. Sivun aiheen kuvaus on tyhjä
 2. Lang-määreen arvo puuttuu
 3. Joidenkin sivujen värikontrasti on heikko
 4. Joitakin otsikkoelementtejä ei käytetä johdonmukaisesti
 5. Joissakin kuvissa ei ole vaihtoehtoista tekstikuvausta
 6. Joitakin toiminnallisuuksia ei voi hallinnoida vain näppäimistöllä
 7. Joitakin äänikuvauksia puuttuu
 8. Merkkipaikat eivät kata kaikkea sisältöä 
 9. Joitakin selitteitä ei ole yhdistetty oikein lomakekenttiin
 10. Joidenkin elementtien kohdistuksen järjestys ei ole looginen.
Vastuuvapauslauseke: EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.