Direct naar de inhoud
Forum voor het Europees burgerinitiatief

Een Europees academisch farmaceutisch ontwikkelingsinstituut

Auteur: Inactive user |
Bijgewerkt op: 11/05/2021 |
Aantal keer bekeken: 644

Met de coronacrisis zien we dat de vaccins vrij snel worden ontwikkeld en getest.
Maar niet degenen die het werk hebben verricht, krijgen de beloning.
De onderzoekers worden goed betaald, maar het loot gaat naar de aandeelhouders.

De reden waarom dit gebeurt, is duidelijk: De Europese academische financiering voor farmaceutisch onderzoek gaat niet goed:
Onderzoekers hebben doorgaans tijdelijke projectgebaseerde contracten voor lage of matige lonen. Zij kunnen dus gemakkelijk door beleggers worden weggehaald, alleen al door de belofte van een stabiele carreerroute.

Uiteindelijk verliezen we allemaal dit: De Europese belastingbetaler betaalt veel te veel voor de vaccinatie en het geld gaat niet naar de onderzoeker, maar naar de aandeelhouders.

Dit moet veranderen door een Europees farmaceutisch onderzoeksinstituut op te richten waar farmaceutische onderzoekers een fatsoenlijk loon en zorgtraject krijgen. Om ervoor te zorgen dat ze niet naar de industrie gaan.
Het
gaat niet alleen om coronavaccinen, maar ook om kankerbehandeling en behandeling van zeldzame ziekten, waarbij de prijsstelling op de markt wordt gebracht: wat de overheid bereid is te betalen om de patiënten te laten behandelen.

1
Stem

Reageren

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.

Reacties

Inactive user | 11/05/2021

Ik heb ook gestemd voor de vaccins en geneesmiddelen die zijn ontwikkeld, onderzocht en geleverd om onder het publieke domein te worden geregistreerd, zonder octrooien.

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Ik ben het met 100 % eens.

Inactive user | 17/05/2021

De overheidsmiddelen moeten dringend worden verhoogd. Dit is niet alleen de coronapandemie. Hier worden alleen antibioticaresistente bacteriën in aanmerking genomen, waar dringend meer onderzoek nodig is.

Ik zou de kwestie van betere financiering voor onderzoek, maar niet de kwestie van octrooien aan de orde stellen. Naast de broodnodige overheidsfinanciering en -instituten is er ook onderzoek in de particuliere sector. Waar moeten particuliere ondernemingen nog steeds worden aangemoedigd om onderzoek te doen als er geen octrooien meer zouden zijn?

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Ik ben persoonlijk van mening dat het onderzoek naar pandemische vaccins met nulwinst moet worden genationaliseerd. Of met zeer geringe winsten op zijn minst. Deze honger en de greep van grote farmaceutische bedrijven voor miljarden winsten hebben geleid tot misbruik van de wet inzake vergunningen voor noodgebruik. We zien nieuwe drugs waarvan meermaals is gebleken dat zij verhinderen dat het virus wordt afgebroken, verwijderd, gecensureerd en niet aan de mensen wordt aangeboden omdat de vaccinbedrijven hun vergunning voor het gebruik van noodgevallen zullen verliezen. Mensen mogen gewoon lijden of sterven om het verkoopvenster te melken dat de EUA vaccins voor klinische proeven aanbiedt. Laat staan de onethische praktijk van het gebruik van mRNA-technologie op massa’s van mensen die nooit eerder op mensen zijn getest. In mijn land, EU-lid Cyprus, worden de meeste mensen zelfs niet geïnformeerd over de aard van de klinische proef van het vaccin of de EU-COVAX-vergoedingsregeling voor schade aan vaccins. Dit is een afschuwelijke periode in de geschiedenis van de EU, die nooit opnieuw mag worden herhaald.

Inactive user | 24/06/2021

Het is niet nodig om te nationaliseren en geen winst op te leggen, maar het is voldoende octrooien af te schaffen om concurrentie te creëren, zodat kleine farmaceutische bedrijven op lokaal niveau geneesmiddelen kunnen produceren zonder de beperkingen en verplichtingen ten aanzien van grote zakelijke apotheken.

Nationalisering is niet nodig, maar we kunnen in plaats daarvan een openbare instelling in de hele Europese Unie ondersteunen voor de ontwikkeling en productie van vaccins, met overheidsgeld. We hoeven de bestaande bedrijven niet uit te bannen, niet alleen omdat het te radicaal en extern is, het helemaal niet ten goede komt aan niemand, niet eens consumenten.

Disclaimer: De op het EBI-forum geventileerde meningen geven uitsluitend het standpunt van de auteurs weer en mogen beslist niet worden beschouwd als het standpunt van de Europese Commissie of van de Europese Unie.