Direct naar de inhoud
Forum voor het Europees burgerinitiatief
Welcome, Bienvenue, Willkommen to the ECI Forum!

Wilt u een nieuw Europees burgerinitiatief organiseren of een lopend initiatief promoten? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen over iets dat misschien wel een burgerinitiatief waard is? 

Dan kunt u op dit Forum praktische informatie en advies krijgen over het Europees burgerinitiatief en meepraten over alles wat ermee te maken heeft. Een aantal functies zijn slechts toegankelijk nadat u zich heeft aangemeld. Dit platform wordt beheerd door de European Citizen Action Service (ECAS) namens en onder contract bij de Europese Commissie.

Wilt u de lijst van Europese burgerinitiatieven bekijken of een nieuw initiatief registreren, bezoek dan de website van het Europees burgerinitiatief.

Infographic (2023) | European Citizens' Initiative: Data & Figures
ECI Infographic Data & Statistics as of May 2023
European Citizens' Initiative Forum logo on a white background with a red textbox reading "European Citizens' Initiative: Data & Figures May 2023 Data''
Engels
(960.35 KB - PDF)
Downloaden
ECI Forum is available in all EU official languages
Introductievideo - Forum voor het Europees burgerinitiatief

Het meest recente leermateriaal

Onlinecursus: Essentiële vaardigheden voor organisatoren van Europese burgerinitiatieven

Wilt u meer weten over hoe het Europees burgerinitiatief werkt en hoe u een succesvol initiatief kunt opzetten? Bezoek onze onlinecursus: onlinecursus

De onlinecursus richt zich in het bijzonder op de praktische aspecten van het Europees burgerinitiatief, zoals: inzicht in de bevoegdheden van de Commissie en beheer van het registratieproces – succesvolle online- en offlinecampagnes in coronatijden – verzamelen van handtekeningen – gegevensbeschermingsvereisten – bouwen aan pan-Europese ondersteuningsnetwerken – financiering – belangenbehartiging – follow-up-acties. 

Het welkomstpakket van het EBI-forum

The ECI Forum - Welcome Package
ECI Forum Welcome Package
Engels
(1.22 MB - PDF)
Downloaden

EBI-infopakket voor maatschappelijke organisaties

EBI-infopakket voor maatschappelijke organisaties
Book with lightbulb
Nederlands
(704.22 KB - PDF)
Downloaden

Wilt u het EBI-infopacket voor maatschappelijke organisaties in een andere taal bekijken? Selecteer dan uw taal met de knop bovenaan de pagina. 

Meer materiaal is te vinden op de info-pagina 

 

Volg het EBI op sociale media

Word lid van de Facebookgroep van het EBI om nieuws, ideeën en ervaringen met anderen te delen. We zijn ook actief op X (voorheen Twitter) en LinkedIn met de hashtag #EUTakeTheInitiative.

Disclaimer: De op het EBI-forum geventileerde meningen geven uitsluitend het standpunt van de auteurs weer en mogen beslist niet worden beschouwd als het standpunt van de Europese Commissie of van de Europese Unie.
Klaar om uw initiatief te registreren?

Wilt u een initiatief steunen? Wilt u meer weten over lopende of eerdere initiatieven?