Ugrás a fő tartalomra
Az európai polgári kezdeményezés fóruma
Welcome, Bienvenue, Willkommen to the ECI Forum!

Szándékában áll európai polgári kezdeményezést indítani, vagy jelenleg részt vesz egy kezdeményezés előmozdításában? Esetleg szívesen vitatna meg potenciális polgári kezdeményezéseket? 

Ez a platform gyakorlati információkat és tanácsokat nyújt az európai polgári kezdeményezés intézményéről, és fórumot teremt a kapcsolódó témák megvitatására. Egyes elemek csak regisztráció után férhetők hozzá. Ezt az oldalt az Európai Bizottság nevében, szerződés alapján az Európai Polgári Akciószolgálat (ECAS) üzemelteti.

Ha kíváncsi arra, milyen témákban indultak már európai polgári kezdeményezések, vagy ha új kezdeményezést szeretne nyilvántartásba vetetni, látogasson el az európai polgári kezdeményezés portáljára.

Infographic (2023) | European Citizens' Initiative: Data & Figures
ECI Infographic Data & Statistics as of May 2023
European Citizens' Initiative Forum logo on a white background with a red textbox reading "European Citizens' Initiative: Data & Figures May 2023 Data''
angol
(960.35 KB - PDF)
Letöltés
ECI Forum is available in all EU official languages
Bemutatkozó video – Európai Polgári Kezdeményezés Fóruma

Legfrissebb oktatási segédanyagok

Online tanfolyam: Az európai polgári kezdeményezések szervezői által elsajátítandó alapvető készségek

Szeretne többet megtudni arról, hogy miként valósíthat meg sikeres európai polgári kezdeményezést? Tekintse meg online tanfolyamunkat: online tanfolyam

Az online tanfolyam az európai polgári kezdeményezés gyakorlati vonatkozásaira összpontosít, így például a következőkre: a Bizottság hatásköreinek megismerése és a regisztrációs folyamat irányítása, sikeres online és offline tevékenység Covid idején, aláírásgyűjtés, adatvédelmi követelmények, páneurópai támogató hálózatok kiépítése, finanszírozás, érdekérvényesítés, követő intézkedések. 

Az európai polgári kezdeményezés fórumának általános ismertető kiadványa

The ECI Forum - Welcome Package
ECI Forum Welcome Package
angol
(1.22 MB - PDF)
Letöltés

Útmutató civil társadalmi szervezetek számára európai polgári kezdeményezés indításához

Útmutató civil társadalmi szervezetek számára európai polgári kezdeményezés indításához
Book with lightbulb
magyar
(732.16 KB - PDF)
Letöltés

Ha más nyelven szeretné megtekinteni a civil társadalmi szervezeteknek szóló információs csomagot, kérjük, válassza ki a kívánt nyelvet az oldal tetején. 

A Tudnivalók lapon további segédanyagok találhatók. 

Legújabb sikertörténet

A cápauszony-leválasztás és -kereskedelem megállítása
Picture of trophy with star in the middle
magyar
(915.4 KB - PDF)
Letöltés

További sikertörténetek itt olvashatók.

 

Legutóbbi webinárium

Webinar, 'Unlocking Engagement: Strategies for Reaching and Activating the Unengaged for Your ECI', 2024

  • Kezdés: 13/06/2024 - 12:30

 

Az európai polgári kezdeményezés a közösségi oldalakon

Csatlakozzon Ön is az európai polgári kezdeményezés Facebook-csoportjához, ahol a tagok tájékozódhatnak a legfrissebb fejleményekről, és megoszthatják egymással ötleteiket és tapasztalataikat az európai polgári kezdeményezés témájában. Az X (korábban Twitter) és a LinkedIn felületén is jelen vagyunk, az általunk használt hashtag: #EUTakeTheInitiative.

Felelősségkizáró nyilatkozat: Az európai polgári kezdeményezés fórumán megosztott vélemények kizárólag a véleménynyilvánító személy álláspontját tükrözik, és semmiképp sem tekinthetők sem az Európai Bizottság, sem az Európai Unió hivatalos álláspontjának.
Készen áll egy kezdeményezés regisztrálására?

Támogatni szeretné valamelyik kezdeményezést? Bővebb információra van szüksége jelenlegi vagy korábbi kezdeményezésekről?