Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών
Welcome, Bienvenue, Wilkommen

Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ή προωθείτε αυτή τη στιγμή μια τέτοια πρωτοβουλία; Μήπως απλώς ενδιαφέρεστε να συζητήσετε πιθανές πρωτοβουλίες πολιτών; 

Αυτό το φόρουμ σάς προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, και σας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσετε οτιδήποτε σχετικό. Ορισμένα χαρακτηριστικά είναι προσβάσιμα μόνο μετά την εγγραφή σας. Την πλατφόρμα αυτή διαχειρίζεται η Υπηρεσία Δράσης Ευρωπαίων Πολιτών (ECAS) για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης.

Για να δείτε τον κατάλογο των Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών Πολιτών ή να καταχωρίσετε μια νέα πρωτοβουλία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Infographic (2023) | European Citizens' Initiative: Data & Figures
ECI Infographic Data & Statistics as of May 2023
European Citizens' Initiative Forum logo on a white background with a red textbox reading "European Citizens' Initiative: Data & Figures May 2023 Data''
αγγλικά
(960.35 KB - PDF)
Τηλεφόρτωση
ECI Forum is available in all EU official languages
Εισαγωγικό βίντεο - Φόρουμ της Eυρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών

Τελευταίο εκπαιδευτικό υλικό

Διαδικτυακό μάθημα: Βασικές δεξιότητες των διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία και την πρακτική διοργάνωση μιας επιτυχημένης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Επισκεφθείτε το διαδικτυακό μας μάθημα: διαδικτυακό μάθημα

Κύριο αντικείμενο του διαδικτυακού μαθήματος είναι οι πρακτικές πτυχές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, όπως η κατανόηση των τομέων αρμοδιότητας της Επιτροπής και η διαχείριση της διαδικασίας εγγραφής, η επιτυχής εκστρατεία εντός και εκτός διαδικτύου σε καιρούς πανδημίας COVID-19, η συλλογή υπογραφών, οι απαιτήσεις προστασίας δεδομένων, η δημιουργία πανευρωπαϊκών δικτύων υποστήριξης, η συγκέντρωση κεφαλαίων, δράσεις προώθησης και επακόλουθες ενέργειες. 

Φάκελος υποδοχής του φόρουμ ΕΠΠ

The ECI Forum - Welcome Package
ECI Forum Welcome Package
αγγλικά
(1.22 MB - PDF)
Τηλεφόρτωση

Ενημερωτικός φάκελος της ΕΠΠ για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών

Ενημερωτικός φάκελος της ΕΠΠ για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών
Book with lightbulb
ελληνικά
(710.51 KB - PDF)
Τηλεφόρτωση

Για να δείτε τον ενημερωτικό φάκελο της ΕΠΠ για τις ΟΚΠ σε διάφορες γλώσσες, επιλέξτε το πλήκτρο που αντιστοιχεί στη γλώσσα στο επάνω μέρος της σελίδας. 

Βρείτε περισσότερο υλικό στη σελίδα LEARN 

Τελευταία επιτυχημένα παραδείγματα

Ευρώπη χωρίς γούνες
Picture of trophy with star in the middle
ελληνικά
(2.18 MB - PDF)
Τηλεφόρτωση

Διαβάστε περισσότερα επιτυχημένα παραδείγματα εδώ!

 

Τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο

 

Ακολουθήστε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γίνετε μέλος της ομάδας της ΕΠΠ στο Facebook για να ανταλλάξετε ειδήσεις, ιδέες και εμπειρίες που σχετίζονται με την ΕΠΠ με άλλα άτομα. Δραστηριοποιούμαστε επίσης στο X (πρώην Twitter) και στο LinkedIn χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #EUTakeTheInitiative.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Τα σχόλια που διατυπώνονται στο φόρουμ της ΕΠΠ αντανακλούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αντανακλούν τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είστε έτοιμοι να καταχωρίσετε την πρωτοβουλία σας;

Θέλετε να υποστηρίξετε μια πρωτοβουλία; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τρέχουσες ή παλαιότερες πρωτοβουλίες;