Gå til hovedindholdet
Forum for det europæiske borgerinitiativ

Et europæisk institut for akademisk lægemiddeludvikling

Forfatter: Inactive user |
Opdateret den: 11/05/2021 |
Antal visninger: 644

Vi ser med Corona-krisen, at vaccinerne udvikles og testes ret hurtigt.
Men det er ikke dem, der har udført arbejdet, der får belønningen.
Forskerne er velbetalte, men løftet går til aktionærerne.

Grunden til, at dette sker, er indlysende: Den europæiske akademiske finansiering til lægemiddelforskning går ikke godt:
Forskere har normalt tidsbegrænsede projektbaserede kontrakter til lave eller moderate lønninger. Så investorerne kan nemt trække dem væk ved blot at give tilsagn om en stabil carreerpath.

I sidste ende taber vi alle dette: De europæiske skatteydere betaler alt for meget for vaccinationen, og pengene går ikke til forskeren, men til aktionærerne.

Dette bør ændres ved at starte et europæisk lægemiddelforskningsinstitut, hvor medicinalforskere får en anstændig løn og karriereforløb. Så de ikke går væk til industrien.

Det handler ikke kun om coronavacciner, men også om kræftbehandling og behandling af sjældne sygdomme, hvor priserne fastsættes på markedet: hvad regeringerne er villige til at betale for at få patienterne behandlet.

1
Stemme

Skriv en kommentar

For at tilføje kommentarer, skal du logge ind eller registrere dig.

Kommentarer

Inactive user | 11/05/2021

Jeg stemte også for de vacciner og lægemidler, der blev udviklet, undersøgt og leveret med henblik på at blive registreret under offentligt domæne uden patenter.

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Jeg er enig med 100 %.

Inactive user | 17/05/2021

Der er et presserende behov for at øge den offentlige finansiering. Dette er ikke kun coronaviruspandemien. Kun antibiotikaresistente bakterier behandles her, hvor der er et presserende behov for mere forskning.

Jeg vil rejse spørgsmålet om bedre finansiering af forskning, men ikke spørgsmålet om patenter. Ud over den hårdt tiltrængte statslige finansiering og institutter er der også forskning i den private sektor. Hvor bør private virksomheder stadig tilskyndes til at udføre forskning, hvis der ikke længere er patenter?

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Det er min personlige opfattelse, at forskning i pandemiske vacciner skal nationaliseres med ingen fortjeneste. Eller som i det mindste har et meget lille overskud. Denne sult og de store medicinalfirmaers grådighed for milliarder af overskud har ført til misbrug af loven om nødtilladelser. Vi ser rekulerede lægemidler, som har vist sig at være flere gange at forhindre virusset i at kopiere, blive strammet, slettet, censureret og ikke tilbudt folk, fordi vaccinevirksomhederne vil miste deres tilladelse til anvendelse i nødsituationer. Folk får lov til blot at lide eller dø for at malke det salgsvindue, som EUA tilbyder vacciner til kliniske forsøg. Endsige den uetiske praksis med at anvende mRNA-teknologi på masser af mennesker, som aldrig tidligere er blevet testet på mennesker. I mit EU-medlemsland Cypern er de fleste end ikke informeret om vaccinens kliniske forsøgstype eller om EU's COVAX-erstatningsordning for skader på vacciner. Dette er en forfærdelig tid i EU's historie, som aldrig må gentages igen.

Inactive user | 24/06/2021

Det er ikke nødvendigt at nationalisere og indføre nulfortjeneste, men det er tilstrækkeligt at fjerne patenter for at skabe konkurrence, således at små medicinalvirksomheder kan producere lægemidler lokalt uden restriktioner og forpligtelser over for store virksomheders apotek.

Det er ikke nødvendigt at nationalisere, men vi kan i stedet støtte en offentlig institution i hele EU til udvikling og produktion af vacciner med offentlige midler. Vi behøver ikke at fjerne de eksisterende virksomheder — ikke blot at det er for radikalt og uden for virkeligheden, at det slet ikke er fordelagtigt for ingen, ikke engang for forbrugerne.

Ansvarsfraskrivelse: De holdninger, der gives udtryk for i forummet for det europæiske borgerinitiativ, er alene udtryk for forfatternes synspunkter og kan ikke på nogen måde anses for at afspejle Europa-Kommissionens eller EU's holdning.