Gå til hovedindholdet
Forum for det europæiske borgerinitiativ

Sådan indsamler du underskrifter

Støttetilkendegivelser til de europæiske borgerinitiativer kan indsamles enten på papir (ved hjælp af forhåndsudfyldte formularer, der kan downloades) eller online. 

Det centrale onlineindsamlingssystem

Det centrale onlineindsamlingssystem er det værktøj, som Europa-Kommissionen stiller til rådighed for initiativtagerne til det europæiske borgerinitiativ til at indsamle støttetilkendegivelser online. Fra og med 2023 er det det eneste system, som initiativtagere til nye borgerinitiativer kan bruge til at indsamle underskrifter på nettet.

Læs mere om det centrale onlineindsamlingssystem (COCS), som Europa-Kommissionen stiller til rådighed for initiativtagerne. 

NY vejledning om det centrale onlineindsamlingssystem

Vejledning om det centrale onlineindsamlingssystem
Vejledning om det centrale onlineindsamlingssystem
dansk
(523.02 KB - PDF)
Download

Tips og tricks til indsamling af underskrifter

Husk på ...!

Underskriverne skal være EU-borgere (statsborgere i et medlemsland) og gamle nok til at stemme ved valg til Europa-Parlamentet (dvs. 18 år – eller lavere i visse medlemslande), medmindre medlemslandet har besluttet at sænke minimumsalderen for underskrivere til 16 år og har underrettet Kommissionen herom. Se listen over alderskrav.

Læs mere her:

Det europæiske borgerinitiativ "Secrets of Success Revealed": Insider Tips on How to Get 1,6 Million Signatures and Surpass the Threshold in Twenty-One EU Member States 

Anatomy of a miracle: how the last 20 days of the Stop Finning EU campaign became a gamechanger

National Authorities Take on How to Ensure Your Signatures Get Verified

The European Citizens’ Initiative’s Central Online Collection System Explained

I denne video fortæller Jerome Stefanini – den IT-medarbejder, der er ansvarlig for systemet i Kommissionen – om dets funktioner og fordele og svarer på spørgsmål og kommentarer fra en række initiativtagere.

Det centrale onlineindsamlingssystem for det europæiske borgerinitiativ – forklaret
dansk
(15.17 KB - DOCX)
Download
Forslag til indsamling af underskrifter til dit initiativ

Lær fra dem, der har lært det: tips og tricks til indsamling af underskrifter fra Olga Kikou, initiativtager til det europæiske borgerinitiativ "End the Cage Age"

Oversættelse af videoklippet. Olga Kikou fortæller om sine erfaringer som initiativtager til Slut med opdræt i bure (End the Cage Age)
dansk
(65.64 KB - PDF)
Download

Vejledning

Sådan indsamler du underskrifter: Det er ofte det sværeste skridt...
dansk
(254.59 KB - PDF)
Download

Webseminarer

Ansvarsfraskrivelse: De holdninger, der gives udtryk for i forummet for det europæiske borgerinitiativ, er alene udtryk for forfatternes synspunkter og kan ikke på nogen måde anses for at afspejle Europa-Kommissionens eller EU's holdning.
Er du klar til at registrere dit borgerinitiativ?

Vil du skrive under på et borgerinitiativ? Vil du gerne vide mere om nuværende eller tidligere borgerinitiativer?