Siirry pääsisältöön
EU:n kansalaisaloitefoorumi

A European Academic Pharmaceutical Development Institute

Laatija: Inactive user |
Päivitetty: 11/05/2021 |
Näyttökertojen määrä: 644

Koronaviruskriisin myötä rokotteet kehittyvät ja testataan melko nopeasti.Palkitseminen ei
kuitenkaan koske niitä, jotka ovat tehneet töitä.
Tutkijoille maksetaan paljon palkkaa, mutta ne menevät osakkeenomistajille.

Syy tähän on ilmeinen: EU:n akateeminen rahoitus lääketutkimukselle ei toimi hyvin:
Tutkijoilla on yleensä tilapäisiä hankepohjaisia sopimuksia pienistä tai kohtalaisista palkoista. Sijoittajat voivat siis helposti vetää ne pois vain lupauksena vakaasta varareerpaatista.

Loppujen lopuksi me kaikki häviämme tässä: Eurooppalaiset veronmaksajat maksavat aivan liikaa rokotuksista, ja rahat eivät mene tutkijalle vaan osakkeenomistajille.

Tämän pitäisi muuttua perustamalla eurooppalainen lääketutkimuslaitos, jossa lääketutkijat saavat kohtuullisen palkan ja urapolun. Näin ollen ne eivät lähdy alalle.

Kyse ei ole pelkästään koronarokotteista vaan myös syövänhoidosta ja harvinaisten sairauksien hoidosta, joissa hinnoittelu asetetaan markkinoille: mitä he ovat valmiita maksamaan, jotta potilaat saadaan hoidetuiksi.

1
Piste

Lisää kommentti

Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.

Kommentit

Inactive user | 11/05/2021

Äänestin myös siitä, että rokotteet ja lääkkeet, joita on kehitetty, tutkittu ja toimitettu, rekisteröidään julkisesti ilman patentteja.

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Olen täysin samaa mieltä.

Inactive user | 17/05/2021

Julkista rahoitusta on lisättävä kiireellisesti. Tämä ei ole pelkästään koronaviruspandemiaa. Tässä yhteydessä tarkastellaan ainoastaan antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja, joissa tarvitaan kiireellisesti lisää tutkimusta.

Tarkastelen kysymystä tutkimuksen rahoituksen parantamisesta, mutta ei patenttikysymystä. Kipeästi kaivatun valtion rahoituksen ja laitosten lisäksi myös yksityisellä sektorilla tehdään tutkimusta. Missä yksityisyrityksiä olisi edelleen kannustettava tekemään tutkimusta, jos patentteja ei enää olisi?

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

Henkilökohtaisen näkemykseni mukaan pandemiarokotteiden tutkimus on kansallistettava nollavoittoa vastaan. Tai siten, että voitto on vähintään hyvin pieni. Tämä nälkä ja se, että suuret lääkeyhtiöt ovat arpeuttaneet miljardeja voittoja, on johtanut hätätapauksissa myönnettäviä lupia koskevan lain väärinkäyttöön. Näkemme uudelleenkäytettyjä lääkkeitä, joiden on osoitettu olevan useita kertoja pysäyttäneet viruksen replikoinnin, tukahduttamisen, sensuroinnin ja sensuroinnin ja joita ei tarjota ihmisille, koska rokoteyhtiöt menettävät hätäkäyttöluvan. Ihmiset saavat yksinkertaisesti kärsiä tai kuolea lypsämisen vuoksi myyntiikkunassa, jota EUA tarjoaa kliinisiä lääketutkimuksia varten. Puhumattakaan epäeettisestä käytännöstä käyttää mRNA-teknologiaa ihmismassoihin, joita ei ole koskaan testattu ihmisillä. Maassani eu:ssa Kyproksella useimmille ihmisille ei edes kerrota rokotteen kliinisestä lääketutkimuksesta eikä EU:n COVAX-korvausjärjestelmästä rokotteiden aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi. Tämä on EU:n historiassa hirvittävä aika, jota ei saa koskaan toistaa.

Inactive user | 24/06/2021

Ei ole tarpeen kansallistaa ja asettaa nollavoittoja, vaan riittää, että patentit poistetaan kilpailun luomiseksi, jotta pienet lääkeyhtiöt voivat tuottaa lääkkeitä paikallisesti ilman suuria yhtiöitä koskevia rajoituksia ja velvoitteita.

Kansallistamista ei tarvita, mutta sen sijaan voimme tukea Euroopan unionin laajuista julkista elintä rokotteiden kehittämiseksi ja tuottamiseksi julkisin varoin. Emme ole tarpeen lakkauttaa olemassa olevia yrityksiä – sen lisäksi, että se on liian radikaalia ja outoa todellisuutta, se ei ole lainkaan hyödyksi kenellekään, ei edes kuluttajille.

Vastuuvapauslauseke: EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.