Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών

Διευκόλυνση της αναγνώρισης εκπαιδευτικών του A.M.I. στο Montessori σε ολόκληρη την ΕΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: Sofia Ramires |
Επικαιροποιήθηκε στις: 22 February 2024 |
Αριθμός προβολών: 526

Η ακόλουθη οδηγία προβλέπει την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων του A.M.I. Montessori για νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα τόσο στο κράτος μέλος όπου αποκτήθηκε ο τίτλος όσο και στο κράτος μέλος στο οποίο ο υποψήφιος επιθυμεί να ασκήσει το επάγγελμά του.

 

Βάσει του άρθρου 166 παράγραφος 4 της ΣΛΕΕ και του άρθρου 165 της ΣΛΕΕ, ζητούμε τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση Montessori στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Δεδομένου ότι η παιδαγωγική του Montessori χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών που αναγνωρίζουν αυτόν τον τίτλο σπουδών και εκείνων που δεν το αναγνωρίζουν, ή να επιδιώξει να αυξήσει την κινητικότητα των εκπαιδευμένων εκπαιδευτικών Montessori μέσω της προώθησης προγραμμάτων αμοιβαίας ανταλλαγής ή να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που παρέχουν κατάρτιση για εκπαιδευτικούς του Montessori και δημόσιους εκπαιδευτικούς.

Η αναγνώριση αυτή προωθεί τη βελτίωση της ποιότητας και της ισότητας στην εκπαίδευση μεταξύ των κρατών μελών.

0
Ψήφος

Αφήστε ένα σχόλιο

Για να προσθέσετε τα σχόλιά σας, πρέπει να γίνει η ταυτοποίησή σας ή να εγγραφείτε.

Σχόλια

Sofia Ramires | 24 February 2024

Σύμφωνα με το άρθρο 166 παράγραφος 4 της ΣΛΕΕ, η Επιτροπή μπορεί να συνιστά μέτρα που συμβάλλουν στην επίτευξη ορισμένων στόχων σχετικών με την εσωτερική αγορά, οι οποίοι απαριθμούνται στο άρθρο 166 παράγραφος 2 της ΣΛΕΕ. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής: «βελτίωση της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και της συνεχούς κατάρτισης προκειμένου να διευκολυνθεί η επαγγελματική ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας»· «διευκόλυνση της πρόσβασης στην επαγγελματική κατάρτιση και ενθάρρυνση της κινητικότητας των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων, ιδίως των νέων»· «τόνωση της συνεργασίας στον τομέα της κατάρτισης μεταξύ ιδρυμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης και επιχειρήσεων»· και «ανάπτυξη της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα κοινά για τα συστήματα κατάρτισης των κρατών μελών».
 

Βάσει του άρθρου 166 παράγραφος 4 της ΣΛΕΕ — όπως προαναφέρθηκε — η κατάρτιση Montessori που είναι διαπιστευμένη από την ένωση Montessori Internationale θα μπορούσε να αποτελέσει δυνητικό μη δεσμευτικό μέτρο το οποίο θα μπορούσε να προτείνει η Επιτροπή.
 

Υπό το πρίσμα του άρθρου 165 της ΣΛΕΕ, ζητείται να επιτραπεί στην Επιτροπή να προτείνει κατευθυντήριες γραμμές ή συστάσεις που θα επιτρέψουν την ευκολότερη αναγνώριση των εκπαιδευόμενων στο Montessorio εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την ΕΕ.