Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Acest videoclip este înscris la concursul ImagineEU. Pentru a participa la concurs, adolescenții au fost invitați să își prezinte ideile pentru îmbunătățirea vieții în comunitatea sau țara lor. Ei au realizat videoclipuri scurte care explică ceea ce cred că trebuie schimbat și cum s-ar putea face acest lucru. Concursul se bazează pe conceptul de inițiativă cetățenească europeană (ICE), un instrument important al democrației participative în UE, care le permite cetățenilor să participe activ la elaborarea politicilor UE.  

Platforma clubului de dezbatere rEUniON

Link către videoclip

Rezumat video

rEUniON este un mediu structurat destinat discuțiilor informate cu privire la Uniunea Europeană, promovând o înțelegere mai aprofundată a politicilor, provocărilor și impactului acesteia. Inițiativa noastră cetățenească urmărește introducerea cluburilor de dezbatere rEUniON în liceele europene și crearea unei platforme online de dezbatere rEUniON, la care să aibă acces toți elevii din aceste școli. Perspectivele diverse, valorile educaționale, angajamentul civic și oportunitățile oferite de rețea se numără printre atuurile rEUniON.

Limba videoclipului: engleză
Traducerea transcrierii (din limba engleză)

Informații privind elevii

Numele elevilor:

  • Andrei Mihai Mares
  • Andrei Alexandru Calina
  • Ionut Andrei Corduneanu
  • Andrei Vasile
  • Hanna Dirmon
  • Bianca Boncu
  • Roberta Sanda

Informații privind școala

Școala reprezentată: Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti
Țara: România
Numele profesorului: Catalina Georgescu

Competența (competențele) UE selectată(e)

Competența (competențele) UE: Educație, formare și tineret, Drepturile omului și democrația, Justiție și drepturi fundamentale