Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Independența și existența Europei!

Autor: Rolf Citizen |
Actualizat la: 01/04/2022 |
Număr de vizualizări: 1130

Situația actuală

În Europa trăim într-o lume liberă, cu o piață liberă, care este mare. 

Pe o piață liberă, întreprinderile private vor achiziționa produse de la care pot obține cel mai bun preț, care este, de asemenea, fin.

Cu toate acestea, în ceea ce privește produsele strategice de care depinde existența Europei, există considerații diferite.

În prezent, pentru produse critice precum energia și materiile prime esențiale, UE depinde în mare măsură de Rusia și China.  Acest lucru este extrem de riscant și, procedând astfel, riscăm un colaps economic din cauza:

Conflict cu aceste țări

— Chiar dacă nu există niciun conflict, țările îndoielnice pot decide brusc să păstreze materialele critice pentru propria lor economie în detrimentul Europei, chiar și atunci când comit încălcări ale contractelor în acest sens.

Modificare necesară:

Guvernele europene trebuie să joace un rol mult mai important în ceea ce privește materialele strategice și energia, pentru ca acestea să fie extrase pe propriul sol al Europei (și pe solul partenerilor Europei), chiar dacă rentabilitatea sa este mai scăzută decât simpla cumpărare din țări nedemocratice!

Deși acest lucru limitează libertatea pieței pentru aceste produse strategice, el este esențial pentru existența și viitorul Europei.

Vă rugăm să participați la discuții cu idei și opinii.

 

 

 

 

 

0
Vot

Scrieți un comentariu

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Comentarii

Inactive user | 06/04/2022

Nu sunt de acord cu faptul că avem o piață europeană liberă, când avem sancțiuni împotriva altor țări din Europa.

Rolf Citizen | 09/04/2022

Mulțumiri, Daniel

Colaborarea cu partenerii noștri democratici și sancțiunile comune reprezintă o armă puternică și da, aveți dreptate, în acest caz ne abatem de la mecanismul pieței libere.

Cu toate acestea, sancțiunile reprezintă un răspuns economic reactiv, nu unul proactiv.

De exemplu: în prezent, piața noastră a devenit extrem de dependentă de o serie de materiale de bază esențiale din China. În cazul în care China ocupă în mod militar Taiwanul, relația noastră s-ar schimba de la o secundă la alta și ar putea fi lansate sancțiuni. Cu toate acestea, dependența noastră nu poate fi eliminată doar într-o secundă, iar acolo mergeți, un blocaj similar cu cel pe care îl avem în prezent în ceea ce privește gazul rusesc.

Petko GEORGIEV | 07/04/2022

Consider că politica și practicile comerciale ale UE ar trebui să fie aliniate în mod ferm la valorile europene pe care le prețuiesc.

Aș sugera dezvoltarea sistemului actual de sancțiuni comerciale impuse de la caz la caz împotriva dictaturilor care încalcă dreptul internațional și drepturile omului într-un cod de sine stătător al comerțului și al investițiilor la nivelul UE. Acest cod ar stipula măsurile comerciale și de investiții care sunt luate împotriva dictatoriilor și agresorilor și nu va permite revenirea la „statu-quo” după încheierea ostilităților. UE ar trebui, de asemenea, să colaboreze cu celelalte democrații mondiale pentru a adera la acest cod și pentru a institui un sistem comercial mondial care să garanteze că respectarea dreptului internațional și a drepturilor omului este o condiție prealabilă pentru cei care doresc să facă schimburi comerciale cu țările democratice.

UE are puterea de piață pentru a impune astfel de norme, în special dacă acționează împreună cu restul lumii democratice. UE are un PIB combinat de 17.1 de miliarde USD, aproape de 20.89 mii de miliarde USD. Împreună cu alte democrații, cum ar fi Japonia (5.06 mii de miliarde USD), Regatul Unit (2.67 mii de miliarde USD), Canada (1.64 mii de miliarde USD), Australia (1.32 mii de miliarde USD), Coreea de Sud (1.63 mii de miliarde USD), lumea democratică este de departe cea mai mare piață din lume; și, dacă acționează împreună, este în măsură să își asigure independența în ceea ce privește aprovizionarea cu energie și cu materii prime strategice și să impună standarde de comerț etic la nivel mondial.  Prin comparație, PIB-ul Rusiei (înainte de război) era de 1.48 mii de miliarde USD. Achiziționarea de gaze și materii prime din Rusia în condițiile stabilite de Rusia nu ar trebui să mai fie o opțiune. Cu adevărat unită în spatele valorilor comune, UE are potențialul și ar trebui să găsească voința de a descuraja agresorii.  

Rolf Citizen | 09/04/2022

Mulțumiri, Petko. Suntem întru totul de acord.

Abordarea noastră reactivă a sancțiunilor ar trebui extinsă printr-o abordare mai proactivă, prin redirecționarea dependenței noastre economice către parteneri care împărtășesc valorile noastre democratice. Și chiar și atunci, aș stimula puternic extracția pe propriul nostru sol european, acolo unde este posibil, dar cel puțin importurile noastre cruciale ar proveni din surse fiabile.

Iar piața noastră va trebui să accepte faptul că importurile din partea partenerilor democratici sunt oarecum mai scumpe, deoarece există un motiv pentru aceasta: țările democratice au norme de siguranță pentru lucrătorii lor din industrie, interzic cu strictețe munca copiilor, nu optează pentru cetățenii lor și sprijină libertatea de exprimare. La fel ca toate formele de calitate, și calitatea democrației este însoțită de un anumit preț, care, în opinia mea, merită să fie plătit, deoarece învățăm chiar din Rusia.

gap selarzi | 13/07/2022

Am câteva întrebări dacă nu este prea greu de realizat, ghidez în acest sens. Aceste anchete sunt afișate mai josaici:
 

https://citizens-initiative-forum.europa.eu/discuss/idea/making-calculation-codice-fiscale-easier-citizens-italy_it

așezat strâns pentru cel mai adecvat răspuns imediat. Sunt excesiv deconfundatăaici

Declarație de declinare a responsabilității: Opiniile exprimate pe Forumul ICE reflectă doar punctul de vedere al autorilor lor și în niciun caz nu pot fi considerate ca reflectând poziția Comisiei Europene sau a Uniunii Europene.