Direct naar de inhoud
Forum voor het Europees burgerinitiatief

Onafhankelijkheid en bestaan van Europa!

Auteur: Rolf Citizen |
Bijgewerkt op: 01/04/2022 |
Aantal keer bekeken: 1130

Huidige situatie

In Europa leven we in een vrije wereld met een vrije markt, die groot is. 

Op een vrije markt zullen particuliere bedrijven producten kopen waar zij de beste prijs kunnen krijgen, wat ook een boete is.

Wat echter strategische producten betreft waarvan het bestaan van Europa afhangt, zijn er verschillende overwegingen.

Momenteel is de EU voor kritieke producten zoals energie en cruciale grondstoffen grotendeels afhankelijk van Rusland en China.  Dit is uiterst riskant en daardoor dreigen we de economie in te storten als gevolg van:

Conflict met dergelijke landen

— Zelfs als er geen conflict is, kunnen twijfelachtige landen abrupt besluiten om kritieke materialen voor hun eigen economie ten koste van de Europese economie te houden, zelfs wanneer zij dit niet doen.

Vereiste wijziging:

De Europese regeringen moeten veel meer inzetten op strategische materialen en energie om ze op de eigen bodem van Europa (en de bodem van de Europese partners) te laten winnen, ook al is de winstgevendheid lager dan alleen maar aankopen in niet-democratische landen!

Hoewel dit de vrijheid van de markt voor deze strategische producten beperkt, is het van essentieel belang voor het bestaan en de toekomst van Europa.

Neem deel aan de discussie met ideeën en adviezen.

 

 

 

 

 

0
Stem

Reageren

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.

Reacties

Inactive user | 06/04/2022

Ik ben het er niet mee eens dat we een vrije Europese markt hebben als we sancties hebben tegen andere landen in Europa.

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.
Rolf Citizen | 09/04/2022

Bedankt, Daniel

Samenwerken met onze democratische partners en gezamenlijke sancties zijn een krachtig wapen, en ja, jij bent terecht, in dat geval wijken we af van het mechanisme voor de vrije markt.

Sancties zijn echter een reactieve economische respons, niet een proactieve reactie.

Bijvoorbeeld: op dit moment is onze markt sterk afhankelijk van een aantal cruciale basismaterialen uit China. Indien China militair Taiwan bezet, zou onze relatie van de ene op de andere seconde veranderen en kunnen sancties worden opgelegd. Onze afhankelijkheid kan echter niet in één seconde worden weggenomen, en daar gaat u, een soortgelijk knelpunt als we nu met Russisch gas hebben.

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.
Petko GEORGIEV | 07/04/2022

Ik ben van mening dat het handelsbeleid en de praktijk van de EU stevig moeten worden afgestemd op de Europese waarden die zij koestert.

Ik stel voor om het huidige systeem van handelssancties die per geval worden opgelegd aan dictaturen die het internationaal recht en de mensenrechten schenden, te ontwikkelen tot een volwaardige EU-brede code voor handels- en investeringsgedrag. In deze code zouden de handels- en investeringsmaatregelen tegen dictaturen en agressors worden vastgelegd en zou het niet mogelijk zijn om na afloop van de vijandelijkheden terug te keren naar „business as usual”. De EU moet ook samenwerken met de andere democratieën in de wereld om zich bij deze code aan te sluiten en een mondiaal handelsstelsel tot stand te brengen dat garandeert dat de eerbiediging van het internationaal recht en de mensenrechten een voorwaarde is voor degenen die handel willen drijven met de democratische landen.

De EU heeft de macht van de markt om dergelijke regels op te leggen, vooral als zij samen met de rest van de democratische wereld optreedt. De EU heeft een gezamenlijk BBP van 17.1 miljard dollar, dicht bij de 20.89 biljoen dollar van de Verenigde Staten. Samen met andere democratieën zoals Japan (5.06 biljoen dollar), het Verenigd Koninkrijk (2.67 biljoen dollar), Canada (1.64 biljoen dollar), Australië (1.32 biljoen dollar) en Zuid-Korea (1.63 biljoen dollar) is de democratische wereld veruit de grootste markt ter wereld. en als zij samen optreedt, is zij in staat om haar onafhankelijkheid op het gebied van energie en strategische grondstoffenvoorziening veilig te stellen en wereldwijd ethische handelsnormen op te leggen.  Ter vergelijking: het bbp van Rusland (vóór de oorlog) bedroeg 1.48 biljoen dollar. De aankoop van gas en grondstoffen uit Rusland onder Russische voorwaarden mag geen optie meer zijn. Werkelijk verenigd achter gedeelde waarden heeft de EU het potentieel en moet de wil vinden om agressoren af te schrikken.  

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.
Rolf Citizen | 09/04/2022

Bedankt, Petko. Ik ben het daar volledig mee eens.

Onze reactieve aanpak van sancties moet worden uitgebreid met een proactievere aanpak door onze economische afhankelijkheid te heroriënteren naar partners die onze democratische waarden delen. En zelfs dan zou ik, waar mogelijk, de winning op onze eigen Europese bodem sterk stimuleren, maar ten minste onze cruciale invoer zou afkomstig zijn van betrouwbare bronnen.

En onze markt zal moeten accepteren dat invoer uit democratische partners iets duurder is omdat daar een reden voor is: democratische landen hebben veiligheidsvoorschriften voor hun werknemers in de sector, zij verbieden kinderarbeid strikt, ze drukken hun mensen niet af en ondersteunen de vrijheid van meningsuiting. Net als alle vormen van kwaliteit brengt ook de kwaliteit van de democratie een bepaalde prijs met zich mee, die naar mijn mening de moeite waard is om te betalen, aangezien we nu al van Rusland leren.

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.
gap selarzi | 13/07/2022

Ik heb vragen of het niet te veel moeite kostom mij hierover te informeren. Deze vragen worden hieronderweergegeven:
 

https://citizens-initiative-forum.europa.eu/discuss/idea/making-calculation-codice-fiscale-easier-citizens-italy_it

strak voor de meest geschikte respons. Ik ben hierextreemverward

Om een reactie te plaatsen, moet u zich eerst aanmelden of registreren.
Disclaimer: De op het EBI-forum geventileerde meningen geven uitsluitend het standpunt van de auteurs weer en mogen beslist niet worden beschouwd als het standpunt van de Europese Commissie of van de Europese Unie.
Klaar om uw initiatief te registreren?

Wilt u een initiatief steunen? Wilt u meer weten over lopende of eerdere initiatieven?