Viimeaikainen Euroopan kaasukriisi on tuonut esiin monopolien ongelmallisuuden. Vaikka useimmat yritykset menestyvät, kun ne myyvät enemmän, tarvittavia tavaroita myyvät monopolit voivat rikastuttaa myymällä niitä vähemmän. Venäjä ja OPEC ovat tietoisia tästä, ja niiden toimet kaasuvirtojen vähentämiseksi ja hintojen nostamiseksi ovat osoitus tästä.
Kaasukriisi on pääasiassa eurooppalainen ongelma, sillä kaasun hinnat Yhdysvalloissa ovat kymmenen kertaa halvemmat kuin Euroopassa, mikä luo epäreilua kilpailua Euroopan teollisuudelle. Ongelma edellyttää pikaisia ratkaisuja, ja haluaisin ehdottaa joitakin ehdotuksia.
Ensinnäkin meidän on investoitava kaasuverkkoon, jonka rakentaminen ja kuljettaminen maksaa biljoonaa euroa viisi kertaa enemmän kuin sähköverkko. Vaikka vety on lupaava vaihtoehto, se ei ole vielä yhteensopiva kaasuverkon kanssa, ja se on muunnettava sopivammaksi kaasuksi. Eurooppalaisten yliopistojen ja tutkimuskeskusten olisi keskityttävä tällaisen kaasun kehittämiseen. Lisäksi on nopeutettava biokaasun tuotantoa ja sovitettava se yhteen kaasuverkkomme kanssa.
Toiseksi kaasukentät Pohjanmerellä voivat auttaa meitä tulevina vuosina, mutta meidän on tuotettava enemmän Euroopassa, jotta euro pysyy vahvana, jotta voimme tuoda välttämättömiä tuotteita. Meillä ei ole varaa sanoa hyvää ydinenergialle, mutta meidän on keskityttävä huoltoon ja innovointiin turvallisuusriskien vähentämiseksi.
Kolmanneksi tarvitsemme valtiolta suuremman panoksen energiaan, jotta voimme puolustaa strategisia etujamme. Energia-alalla on monopolistisia näkökohtia, minkä vuoksi vapaiden markkinoiden on vaikea säännellä sitä tehokkaasti.
Lisäksi tarvitaan lisää taktiikoiden salassapitoa, jotta voimme selviytyä Venäjän energialeikkauksista. Suunnitelmat voivat sabotoida, eikä avoimuus ole aina mahdollista sodassa. Kutsun kaikki osallistumaan keskusteluun ja kertomaan mielipiteensä ja ajatuksiaan tästä kiireellisestä kysymyksestä.
- Aihepiirit
Lisää kommentti
Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.Kommentit