Siirry pääsisältöön
EU:n kansalaisaloitefoorumi

Gregory Engels, ”Freedom to Share”: Jos onnistumme, meidän on suhtauduttava vakavasti!

Päivitetty: 29/09/2021

Gregory Engels on eurooppalaisen kansalaisaloitteen ”Freedom to share” järjestäjä, joka kampanjoi tekijänoikeussääntöjen muuttamiseksi, mahdollistaa tekijänoikeudella suojatun aineiston vapaan jakamisen ja maksaa samalla oikeudenmukaisen korvauksen tekijöille. 

gree

Gregory Engels: Ajattelimme eurooppalaista kansalaisaloitetta, koska mielestämme on tärkeää, että nykyiset tekijänoikeussäännöt estävät ihmisiä käyttämästä kulttuuria ja käyttämään internetiä. Lähtökohtaisesti katsomme, että tekijänoikeussäännöt ovat virheellisiä ja vanhoja, ja ne ovat peräisin vuosisatoja. Mielestämme ainoa tapa saada tekijänoikeussäännöt vastaamaan ihmisten todellisuutta eli jakaa sisältöä internetissä olisi eurooppalainen kansalaisaloite. Tämä olisi ainoa tapa muuttaa tekijänoikeussääntöjä ylhäältä ylhäältä, Euroopan tasolta, koska se ei ole kansallinen päätös. Tekijänoikeussäännöt on kirjoitettu ylikansallisella tasolla, ei kansallisella tasolla. Kaikissa maissa on pieniä eroja, mutta koko sääntökehys vahvistetaan EU:n tasolla.

”Olemme sitä mieltä, että nykyiset säännöt ovat vääriä. Ne eivät itse asiassa suojaa tekijöitä, niillä ei suojella kuluttajia, ne suosivat vain pientä tekijänoikeusyhtiöiden ryhmää, mikä ei ole oikeaa.”

Vuonna 2019 järjestettiin eri puolilla Eurooppaa mielenosoituksia, joissa ihmiset vastustivat uutta eurooppalaista tekijänoikeusdirektiiviä ja erityisesti 13 artiklaa, joka pakottaisi alustat asentamaan suodattimet valvomaan kaikkea niille ladattua tekijänoikeudella suojattua aineistoa. Nähtiin, että vaikka mielenosoituksia oli paljon, poliitikot päättivät jättää ne huomiotta, joten katsomme, että jos esitämme toisen vetoomuksen tai toisen mielenosoituksen, joka jää kuulematta.

”Tarkastimme, mitä välineitä meillä on tekijänoikeuslainsäädännön käsittelemiseksi ja suoraan Euroopan komission kanssa, ja ymmärsimme, että eurooppalainen kansalaisaloite on oikea väline tähän tarkoitukseen.”

Eurooppalaisen kansalaisaloitteen kautta otamme suoraan yhteyttä komissioon, ja jos onnistumme, meihin on suhtauduttava vakavasti.

Q: Kuinka vaikeaa aloitteen rekisteröinti oli?

Gregory Engels: Eurooppalaisen kansalaisaloitteen rekisteröintiprosessi on pitkä, mutta ryhmän löytämisen kannalta helpoin osa oli seitsemästä eri maasta kotoisin oleva seitsemän hengen ydinryhmä.

Virallisen tekstin rekisteröinti ja sen toimittaminen Euroopan komissiolle oli monimutkaisempaa. Tietotekniikan perustaminen oli melko monimutkainen tehtävä, vaikka tuntuimme, että tiedämme, mitä teemme. Haluamme perustaa oman allekirjoitusten keruualustan, jota varten tarvitsisimme tarkastaa sen, mikä vei meille melko kauan aikaa.

Jos tämä toteutettaisiin uudelleen, toimisimme toisin:

”alkaisimme pikemminkin tukiverkoston rakentamisesta ja saisimme lisää organisaatioita ennen alkua.”

Valmisteluvaiheessa voi olla jo 30–50 organisaatiota eri puolilta Eurooppaa, mikä tukisi sinua alusta alkaen. Eurooppalaista kansalaisaloitettamme toteuttavat yksityishenkilöt, mutta myös yhdistykset ja organisaatiot eri puolilta Eurooppaa. Oppiimme, että tämä organisaatioiden tukiverkosto olisi hyvä saada käyttöön ennen aloitteen varsinaista käynnistämistä, joten tukiverkosto olisi hyvä saada heti alusta alkaen. Olemme alkaneet rakentaa sitä melko myöhään pelissä ja menettimme käytännössä jonkin aikaa. Olisi paljon tehokkaampaa, jos tämä organisaatioiden ja yksityishenkilöiden tukiverkosto olisi ollut käytössä ennen eurooppalaisen kansalaisaloitteen rekisteröintiä.

Q: Mikä toimii mielestäsi parhaiten, kun kampanjoidat aloitteen puolesta?

Gregory Engels: Meillä oli suuria suunnitelmia viime vuoden kampanjointiin: meillä oli tilaisuus mennä musiikkifestivaaleihin ja keskustella rinnan odottavien ihmisten kanssa ja kertoa heille eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta ja siitä, miksi on tärkeää muuttaa tekijänoikeussääntöjä, tukea taiteilijoita ja tukea kulttuuria sekä kerätä allekirjoituksia ihmisiltä, jotka odottavat matkaansa, koska heillä on aikaa ja he ovat kulttuuria varten. Tämä oli hyvä suunnitelma, joka ei ole toiminut covid-pandemian vuoksi... Olemme muuttaneet lähestymistapaamme rajusti, joten

”parhaiten toimivaksi löydämme tällä hetkellä enemmän organisaatioita”

ja heitä pyydetään levittämään sanaa, kertomaan yksittäisille jäsenilleen eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta ja kutsumaan tiimimme ihmisiä keskustelemaan heidän tapahtumistaan, jotta voimme levittää sanaa. Tätä varten tarvitsemme lukuisia tukiorganisaatioita, ja olemme riippuvaisempia näiden kumppaneiden osallistumisesta sen sijaan, että olisimme yksittäisiä vapaaehtoisia. Emme tarvitse yksittäisiä vapaaehtoisia, jotka keräisivät juuri nyt paljon allekirjoituksia.

Q: Miten motivoit kumppaneitasi?

Gregory Engels: Allekirjoitusten keräämiseen käytetään avoimen lähdekoodin alustaa, joka voidaan asentaa rinnakkain useille verkkosivustoille. Pohjimmiltaan annamme jokaiselle kumppanille oman pienoiskuvan, jotta he voivat kerätä allekirjoituksia omassa verkkotilassaan ja näyttää siltä, että allekirjoitusten keruujärjestelmä on oma verkkosivustollaan, jotta ne voivat myös saada suuremman joukkon ja lisätä yleisöä, johon he voivat puhua. Koska he keräävät allekirjoituksia omia uutiskirjeitään varten, ne keräävät allekirjoituksia myös meille ja eurooppalaisille kansalaisaloitteille. tämä hyödyttää sekä kumppaneita että meitä.

f

 

Q: Mitä neuvoja muille aloitteen järjestäjille annetaan allekirjoitusten keräämisestä?

Gregory Engels: Neuvoni muiden eurooppalaisten kansalaisaloitteiden järjestäjille on saada tukiverkosto, joka koostuu kohdemaista, mutta myös muista maista, jotta voitte saada mukaan ihmisiä, jotka keräävät allekirjoituksia sinua varten. Periaatteessa tämä ohje, koska et voi tehdä kaikkea yksin, vain seitsemän ihmistä – järjestäjät – vie melko paljon työtä kerätäkseen miljoona allekirjoitusta eri puolilta Eurooppaa.

Q: Mitkä olivat kokemuksesi eurooppalaisesta kansalaisaloitefoorumista ja mitkä toiminnot ovat olleet sinulle hyödyllisimpiä?

Gregory Engels: Eurooppalainen kansalaisaloitefoorumi on paikka, jossa voit kysyä, onko sinulla kysyttävää. Olen itse lukenut paljon muiden henkilöiden kysymyksiä ja vastauksia, ja yllätin, että kaikki käännetään EU:n 22 viralliselle kielelle.

On olemassa videoita ja tallenteita aiemmista tapahtumista, joissa ihmiset ovat keskustelleet erilaisista piirteistä. Olen nähnyt monia näistä videoista, ja vaikka en olekaan osallistunut aktiivisesti aineistoon, tämä foorumi on mielestäni erittäin hyödyllinen. Tietoa on paljon, ja se on erittäin arvokasta, koska siinä keskitytään suoraan eurooppalaisen kansalaisaloitteen järjestämiseen.

Yksi viimeisestä neuvosta, jota voisin antaa: ota yhteyttä muihin henkilöihin, jotka tällä hetkellä toteuttavat eurooppalaista kansalaisaloitetta tai ovat tehneet sen aiemmin, koska voit itse asiassa tukea toisiaan, ja voit myös hyötyä kokemuksesta ja oppia eikä myöskään pelkää! Olemme kaikki samassa veneessä!

Katso ”Meet-And-Greet Initiative Organisers” Gregory Engelsin kanssa

Laatijat

Gregory Engels

Gregory Engels on eurooppalaisen kansalaisaloitteen ”Freedom to share” järjestäjä, joka kampanjoi tekijänoikeussääntöjen muuttamiseksi, mahdollistaa tekijänoikeudella suojatun aineiston vapaan jakamisen ja maksaa samalla oikeudenmukaisen korvauksen tekijöille. 

Lisää kommentti

Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.

Kommentit

James Kay | 21/02/2023

Olen samaa mieltä kanssanne.

Jos haluat lisätä kommentteja, kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Vastuuvapauslauseke: EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.
Onko kansalaisaloitteesi valmis rekisteröitäväksi?

Haluatko allekirjoittaa kansalaisaloitteen? Haluatko lisätietoja muista kansalaisaloitteista?