- Încheiate
Înregistrare
Vorbitori invitați: Olga Kikou, inițiativa „End the Cage Age” (Să punem capăt erei cuștii), Meike Hartwig, Change.org
Moderator: Petko Georgiev, ProMedia
Limba: EN
Dacă ați ratat webinarul, urmăriți înregistrarea video (disponibilă în limba engleză) pentru a afla cum să soluționați provocările organizării unei campanii online pentru inițiativa dumneavoastră cetățenească europeană.
Olga Kikou, șefa Serviciului UE din cadrul Compassion in World Farming. Olga coordonează activitățile UE în cadrul Compassion in World Farming, o organizație internațională cu birouri și reprezentanțe în nouă țări europene, SUA, China și Africa de Sud, dedicată îmbunătățirii vieții animalelor de fermă, încetării creșterii industriale a animalelor și trecerii la un sistem agro-alimentar durabil. Olga este, de asemenea, reprezentant locțiitor în cadrul Comitetului cetățenilor pentru inițiativa „End the Cage Age”.
Meike Hartwig, Director de campanie, Change.org. Meike este militant pentru cea mai mare platformă online din lume dedicată petițiilor, change.org. Înainte de a se alătura platformei, ea a lucrat pentru un minister federal din Germania. A urmat studii în domeniul științelor politice, al chestiunilor legate de gen și al păcii și conflictelor. Este extrem de interesată de tot ce înseamnă democrație, feminism, durabilitate și dimensiunea socială a digitalizării. În cadrul change.org, îi ajută pe inițiatorii de petiții să conceapă și să demareze campanii.
Agenda webinarului
1. Cuvânt introductiv - Petko Georgiev [minutele 0-5]
2. Informații generale despre inițiativa cetățenească europeană - Petko Georgiev [minutele 5-15]
3. Intervenția dnei Olga Kikou cu privire la experiența sa în derularea unei campanii pentru o inițiativă cetățenească europeană [minutele 15-28]
4. Intervenția dnei Meike Hartwig privind derularea unei campanii online în vremuri de pandemie [minutele 28-47]
5. Vorbitorii răspund întrebărilor participanților [minutele 47-61]
Webinarul răspunde la următoarele întrebări pe care vi le-ați putea pune ca organizator al unei inițiative cetățenești europene:
- Cum puteți să vă stabiliți obiectivele și să vă planificați campania?
- Cum puteți să ajungeți la publicul dumneavoastră țintă și să gestionați coordonarea campaniei?
- Cum funcționează campaniile în perioade „normale” și cum le puteți adapta la situația cauzată de pandemia de COVID-19?
Principalele concluzii ale acestui webinar sunt:
- Formarea unei coaliții mari, cu organizații diverse, este foarte importantă și foarte utilă. Dar, cu cât participă mai multe persoane, cu atât nevoia de coordonare crește. Coordonarea ia timp. Este important să găsiți echilibrul corect.
- Este esențial să localizați campania. Partenerii locali trebuie să simtă că participă la propria lor campanie.
- Pentru a implica factori decizionali sau jurnaliști, încercați întotdeauna să oferiți un dialog constructiv, pe teme care prezintă interes pentru potențialii parteneri de dialog. Atitudinea față de factorii decizionali trebuie să fie de deschidere la dialog, nu conflictuală.
- Categorii