Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Eliminarea lacunelor fiscale și a paradisurilor sigure offshore

Autor: Inactive user |
Actualizat la: 25/05/2021 |
Număr de vizualizări: 1018

Timp de mai multe decenii, corporațiile multinaționale și persoanele bogate utilizează sistemele fiscale internaționale în avantajul lor pentru a-și reduce impozitele la aproape 0 %. Filialele din Țările de Jos, Irlanda și Luxemburg sunt frecvente pentru corporațiile multinaționale, în timp ce țările insulare mici precum Bahamas sau Insulele Cayman dețin venituri neimpozitate de miliarde.

În timp ce impozitele mai mici și reglementările speciale atrag corporații și persoane fizice în beneficiul pe termen scurt al puținelor țări cu impozite reduse, daunele pe termen lung aduse societăților din întreaga lume care pierd în valoare de mii de miliarde de impozite sunt imprevizibile.

Existența unor rate de impozitare mai scăzute pentru a atrage corporații are sens atunci când astfel de corporații creează locuri de muncă și bogăție în țară, dar în lumea de astăzi locul în care se creează și se vinde un produs este separat. Societățile externalizează locuri de muncă către cea mai ieftină țară posibilă, în timp ce (nu) sunt impozitate de cealaltă parte a lumii pentru vânzarea produselor lor.

Țările care au un sistem fiscal prea competitiv sau care funcționează conștient ca intermediar pentru a evita impozitarea (Sandwich din Țările de Jos) trebuie să fie sancționate și trase la răspundere pentru daunele pe care le cauzează.

Societăți precum Google, Apple și Microsoft trebuie să contribuie în societate la fel ca toți ceilalți și nu ar trebui să se situeze deasupra legii și să plătească mai puține impozite decât orice altă corporație mai mică.

Pentru a elimina toate lacunele fiscale și paradisurile sigure, UE trebuie să urmărească un sistem fiscal excesiv pe care fiecare țară îl respectă. În cazul în care o societate nu dorește să plătească impozite într-o țară, aceasta realizează un profit de miliarde, ar trebui să fie amendată cu suma impozitelor restante sau ar trebui să i se interzică să desfășoare orice activitate. UE are o putere uriașă de mobilizare și poate decide să interzică corporația la nivelul întregii UE, ceea ce nicio corporație nu ar favoriza reducerea impozitelor.

2
Voturi

Scrieți un comentariu

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.

Comentarii

Julia Hadjikyriacou | 24/06/2021

They don't even hide it. I get ads telling me that if I have a corporation I can pay just 1% Tax. If you visit their websites they give you lists with places you can open tax haven accounts. I put together a list from those websites. here is an image: https://mega.nz/file/7fY1hYTQ#NbqdFucM4kHVUweVZQ-cXLmnpuhYed3lAokWGq0SrB8

 

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Inactive user | 27/06/2021

Ar fi foarte important dacă ați putea partaja o listă cu fiecare site web, din motive de transparență. Cu cât informațiile sunt mai bune.

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Inactive user | 12/05/2022

De asemenea, ar trebui să existe o modalitate mai simplă de a calcula codul fiscal în cazul în care un cetățean își are reședința în afara țării sale.

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Mattia Antonini | 22/07/2022

HI, 

 

Tocmai mi-am găsit ideea după ce am postat. 
https://citizens-initiative-forum.europa.eu/discuss/idea/more-fair-way-demand-taxes-companies-operating-europewide-and-having-registered-office_en

este corect ca acest lucru să înceteze, fără a fi necesară sancționarea țărilor, ci, pur și simplu, întreprinderile trebuie să împartă impozitele cu fiecare țară în funcție de veniturile generate de fiecare dintre acestea.

Trăim într-o lume digitalizată, nu este complicat să aflăm unde circulă bunurile și unde se prestează un serviciu.

Amazon, de exemplu, 20 % din veniturile sale provin din vânzări în Germania? apoi plătesc impozite în Germania, conform acestui procent de 20 % din venit. 

Este atât de simplu, dar trebuie să vorbim mai mult despre acest lucru, iar acest lucru trebuie să ajungă la Parlamentul European.

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
thomas jamies | 24/10/2022

Singurul aspect pe care îl văd în acest articol https://citizens-initiative-forum.europa.eu/discuss/idea/esteimpozitarea diferită cu care trebuie să se confrunte fiecare țară din UE. Restul informațiilor sunt uimitoare.

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Mattia Antonini | 25/10/2022

vă mulțumim pentru răspuns.
Impozitarea diferită în diferite țări este de înțeles, nu pretutindeni costul vieții este același, aș iubi să am același salariu pe care îl am în Germania și locuiesc în Insulele Canare:)
O impozitare comună la nivelul UE ar fi dificil de pus în aplicare, deoarece salariul este prea diferit în Europa.

Dar este mai puțin dificil ca întreprinderile să plătească impozite în funcție de țara în care vând.

Vânzarea online este transparentă.
Exemplu:
30 % din veniturile Amazon provin din vânzări în Italia, iar acest procent de 30 % va fi impozitat deoarece societatea se află fizic în Italia.

Un astfel de sistem ar putea, de asemenea, să reducă evaziunea fiscală pentru întreprinderile mici care lucrează la frontierele fiecărei țări. Imaginați-vă că aveți o întreprindere mică la frontieră, dar când aveți un client de cealaltă parte, luați bani în numerar pentru că, cine va ști vreodată? În cazul unei impozitări care nu are frontiere, clientul va fi „obligat din punct de vedere moral” să solicite chitanța.  

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Declarație de declinare a responsabilității: Opiniile exprimate pe Forumul ICE reflectă doar punctul de vedere al autorilor lor și în niciun caz nu pot fi considerate ca reflectând poziția Comisiei Europene sau a Uniunii Europene.
Sunteți gata să vă înregistrați inițiativa?

Doriți să susțineți o inițiativă? Vreți să aflați mai multe despre anumite inițiative actuale sau încheiate?