- Päättynyt
- Aihepiirit
Verkkoseminaarin tallenne on katsottavissa tällä sivulla.
Puhujat
Elisa Lironi, ohjelman johtaja, ECAS-kansalaisjärjestö
Nils Kluger, Stop the Finning – Stop the Trade -kansalaisaloitteen johtaja
John Holland, Holland and Partners Communications
Kieli: EN
Jos et päässyt verkkoseminaariin, voit katsoa videotallenteen (saatavilla englanniksi)
Verkkoseminaarin ohjelma
1. Alustus ja tervetuliaissanat – Elisa Lironi
2. Esitys – Nils Kluger, Stop the Finning – Stop the Trade -kansalaisaloitteen johtaja
3. Kysymyksiä ja vastauksia
4. Esitys – John Holland, Holland and Partners Communications
5. Kysymyksiä ja vastauksia
6. Päätössanat
Verkkoseminaarissa vastataan seuraaviin kysymyksiin:
– Miten kampanjoitiin tehokkaasti ja onnistuneesti Stop Finning – Stop the trade (Lopettakaa eväpyynti – lopettakaa kauppa) -kansalaisaloitteen puolesta, kun ulkoiset olosuhteet, kuten covid-19-pandemia, vähensivät kampanjan saamaa huomiota? Mitä välineitä käytettiin ja mitkä niistä toimivat parhaiten kampanjassa?
– Oliko covid-19-pandemian lisäksi muita ulkoisia olosuhteita ja/tai tapahtumia, jotka vaikeuttivat tehokkaan kampanjan toteuttamista? Miten näistä vaikeuksista selviydyttiin?
– Jokaisen kansalaisaloitteen tavoitteena on saada näkyvyyttä ja lisätä tietoisuutta kampanjasta EU:ssa miljoonan allekirjoituksen saavuttamiseksi. Miten toteutetaan tehokas kampanja, kun ulkoiset olosuhteet ja tapahtumat vievät siltä huomiota? Mitä välineitä voidaan käyttää tehokkaan kampanjoinnin apuna?
– Mitkä ovat parhaita vinkkejä ja käytäntöjä, joita voi jakaa yleisön kanssa siitä, miten kampanjoidaan haastavina aikoina, kuten covid-19-pandemian ja Ukrainan kriisin aikana?
Verkkoseminaarin tärkein anti:
– Ota mukaan aloitteen allekirjoittajia ja kutsu heitä vapaaehtoisiksi auttamaan aloitteen kanssa. Näin ihmiset sitoutuvat aloitteeseen ja sen levittämiseen muille kansalaisille.
– Luo aloitteelle oma sosiaalisen median tili.
– Kiinnitä huomiota aloitteen kokonaisvaikutukseen. Aloitteen allekirjoittajien pitäisi pystyä hahmottamaan aloitteen vaikutus.
– Tuo aloitteesi lähelle ihmisiä ja esittele sen vaikutuksia.
– Käytä kuvia, jotka eivät tarvitse pitkiä selityksiä – kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
EU:n kansalaisaloitefoorumissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Ne eivät millään tapaa edusta Euroopan komission tai Euroopan unionin kantaa.