Direct la conținutul principal
Forumul inițiativei cetățenești europene

Stoparea fraudei în materie de finanțare din partea UE, stoparea neliberalismului finanțat de UE

Actualizat la: 14/03/2019

În această lume aflată în schimbare rapidă, cetățenii europeni au nevoie de o Uniune Europeană mai puternică, mai eficientă și mai proactivă. Aceasta este singura șansă pe care o au toate țările UE de a gestiona viitoarele provocări economice, politice și de mediu la nivel mondial. Suntem ferm convinși că o UE mai eficientă ar putea fi o putere economică și politică de prim rang în lumea noastră.

Anterior, BREXIT părea să provoace o deraiere, dar în prezent există mulți politicieni europeni populiști, care incită la ură și corupți, care atacă valorile fundamentale ale Uniunii Europene și utilizează fondurile UE pentru a slăbi sistemul de control și echilibru, societatea civilă și libertatea mass-mediei.

Frauda la nivel de stat cu fondurile UE destabilizează democrațiile, pune în pericol mediul economic competitiv, având ca rezultat sisteme oligarhice și, în cele din urmă, ne conduce către cadrul statelor neliberale. Astfel, de la vest la est și de la nord la sud, este în interesul existențial al UE ca cetățenii săi să apere valorile noastre comune: democrația, statul de drept și viața publică „curată”. Numai astfel putem menține potența politică, economică și globală a integrării europene care a instaurat pacea după cel de-al Doilea Război Mondial pe întregul continent! Acesta este motivul pentru care am lansat inițiativa cetățenească europeană „STOP FRAUD” și utilizarea abuzivă a inițiativei cetățenești europene „FUNDS UE”.

Inițiativa invită Comisia să lanseze propuneri legislative privind controalele preliminare în aceste state membre care nu participă la sistemul de cooperare consolidată de instituire a Parchetului European. Mai precis, inițiativa propune următoarele:

  • Controlul ex ante al deciziilor de finanțare și de achiziții publice în domenii riscante ar trebui efectuat în statele membre menționate;
  • Controalele aprofundate ar trebui să acopere o explorare completă a tuturor circumstanțelor;
  • Ar trebui publicate activitățile frauduloase și alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE.

Este evident că un stat membru neliberal este adesea finanțat indirect din fonduri UE care au fost acordate inițial, printre altele, unei țări pentru a-și dezvolta zonele mai puțin dezvoltate. În locul acestui obiectiv, acești bani au fost direcționați către oligarhii guvernului în cauză pentru a-și construi și menține puterea covârșitoare în mass-media de propagandist pe care o dețin și în economia locală.

Acesta este motivul pentru care este absolut esențial nu numai să se examineze existența „statului de drept”, ci și să se evidențieze toate circumstanțele și domeniile în care fondurile UE sunt utilizate în mod necorespunzător.

Acesta este, printre altele, motivul pentru care șapte persoane fizice din șapte țări diferite ale UE (Austria, Belgia, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg și Suedia) au lansat o inițiativă cetățenească europeană „STOP FRAUD și utilizarea abuzivă a FUNDS ale UE”.

Obiectivul nostru este clar: nu permiteți politicienilor iliberali populiști și corupți să utilizeze fondurile UE pentru a-și asigura controlul și puterea în orice stat membru.

Prin colectarea a 1 milioane de semnături – în principal online – obiectivul nostru este ca Comisia Europeană să propună acte legislative pentru STOP FRAUD cu FONDURI UE, permițând un control mai bun al cheltuielilor. Suntem ferm convinși că este în interesul existențial al UE să se prevină adoptarea unor guverne îngrijorătoare de ură, neliberale, corupte și anti-UE, care să utilizeze fondurile UE în beneficiul lor și împotriva valorilor euro-atlantice.

Autori

Zoltan Kereszteny

reprezentant al STOP FRAUD și utilizarea abuzivă a inițiativei cetățenești europene

Scrieți un comentariu

Pentru a putea scrie comentarii, trebuie să vă autentificați sau să vă înregistrați.
Declarație de declinare a responsabilității: Opiniile exprimate pe Forumul ICE reflectă doar punctul de vedere al autorilor lor și în niciun caz nu pot fi considerate ca reflectând poziția Comisiei Europene sau a Uniunii Europene.